By: voedselbankutrechtseheuvelrug | October 19, 2018

Het was vrijdag 12 oktober Wereld Ei Dag. Negentien pluimveehoudsters hebben zich verenigd onder de naam “mmmEggies” met als motto 'samen sterk voor het Nederlandse ei'. Ze hebben landelijk zoveel mogelijk pluimveebedrijven gestimuleerd om eieren te leveren aan voedselbanken. Dankzij dit initiatief ontvangt onze voedselbank eieren van melkvee- en biologische pluimveehouderij De Hofstede Zandweg uit Leersum. De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug is blij met deze gift van De Hofstede. Eieren zijn best lastig om mee te krijgen in de voedselpakketten, meestal zijn er niet genoeg voorradig; ze zitten dan ook niet iedere week in de pakketten. Dus wij zijn blij met alle pluimveehouders die ons eieren willen leveren. Zie ook HIER

Category: Nieuwsberichten 

Tags:

By: voedselbankutrechtseheuvelrug | October 15, 2018

Deze maand en in november kunt u de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug ondersteunen door bij Zeeman in Driebergen speelgoed te kopen voor de kinderen van onze klanten. U kan het door u gekochte en te doneren speelgoed deponeren in de boodschappenkar die bij de ingang van de Zeeman vestiging in Driebergen staat. U doet toch ook mee?

Category: Acties 

Tags:

By: voedselbankutrechtseheuvelrug | October 15, 2018

Onlangs hebben Danielle Stemmer en Reinier van Kuyk van onze Voedselbank tijdens een bijeenkomst van Innerwheel Doorn mogen uiteenzetten hoe belangrijk de Voedselbank is voor een groep inwoners van onze gemeente. Met veel belangstelling volgden de aanwezige dames de presentatie: veel vragen werden gesteld en een aantal dames toonde zich geïnteresseerd om zich als vrijwilligster in te zetten. Innerwheel Doorn doet haar moto “Met elkaar, voor elkaar en voor anderen” eer aan door tot het einde van dit jaar geld in te zamelen voor onze Voedselbank. Hartelijk dank dames!

Category: Acties 

Tags:

By: voedselbankutrechtseheuvelrug | October 15, 2018

In de afgelopen zomer hebben leden van de Michaelgemeente in Leersum hun spaarzegels van de bakker op de wekelijkse markt gespaard ten behoeve van de Voedselbank. Door inlevering van deze spaarkaarten, waarbij er werd aangevuld door de diakonie, werden er onlangs 67 zakken met rozijnenbollen aan onze voedselbank geschonken. Dit initiatief, naast de regelmatige levering van groenten en fruit door de diakonie, wordt bijzonder gewaardeerd door onze klanten.
Leuk detail was dat tijdens het inleveren bij de marktkraam een Leersumse inwoonster spontaan haar spaarkaarten aanbood, omdat ze het zo’n goed idee vond! 

Category: Acties 

Tags:

By: voedselbankutrechtseheuvelrug | September 17, 2018

De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug presenteert zich op “Doorn Doet” op 22 september. Naast tal van andere activiteiten is er van 10.00 tot 16.00 uur o.a. een braderie aan de Kampweg en in de Passage met tal van kraampjes. Onze kraam staat middenin het centrum tegenover de Kerk aan de Kampweg. Wilt u meer weten over onze Voedselbank, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, wilt u zelf een actie op touw zetten of wellicht overweegt u een donatie? Onze vrijwilligers staan u graag te woord. Ook hebben wij aandacht voor het “minder serieuze” werk zoals een aantal spelletjes: hoeveel pasta zit er in een fles, gok eens wat er in een krat zit etc. etc. Komt u ook een kijkje nemen?

Category: Nieuwsberichten 

Tags:

next>>