Kom ik in aanmerking

Kom ik in aanmerking?

Of u in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel u maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op. En trekken daar vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? Dán helpen we u graag.

Voorbeeld

Bent u bijvoorbeeld alleenstaand en houdt u minder dan € 250,- over voor eten en kleding? Dan komt u in aanmerking. Die € 250,- is ons normbedrag voor een alleenstaande zonder kinderen.

In deze tabel ziet u welk normbedrag voor u geldt. De normbedragen zijn per maand. De hoogte hangt af van de grootte van uw gezin.

Komt u in aanmerking voor een pakket, dan is dat steeds voor periodes van 13 weken. Na 13 weken wordt opnieuw beoordeeld of u nog aan de norm voldoet. In principe is de maximale duur van verstrekking van een voedselpakket voor een huishouden 3 jaar.


U kunt zich aanmelden bij een van de instanties die samenwerken met de Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Deze staan vermeld op onze website onder klant worden/voedselpakket aanvragen.


Toelatingscriteria 2022

Benieuwd naar de uitgebreide berekening? Lees er alles over in de Toelatingscriteria voor 2022.