Kom ik in aanmerking

Kom ik in aanmerking?

Of u in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel u maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op. En trekken daar vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? Dán helpen we u graag.


Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een pakket? Bel ons dan gerust. We zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 06-13852205.


Met ingang van 17 september 2022 zijn de toelatingscriteria verruimd. Zowel het basisbedrag als het normbedrag per persoon is verhoogd. Het basis bedrag per huishouden is €190. Het normbedrag per persoon is €110. Als voorbeeld: het nieuwe normbedrag voor een éénpersoonshuishouden is €300.

In deze tabel ziet u welk normbedrag voor u geldt. De normbedragen zijn per maand.

De hoogte hangt af van de grootte van uw gezin.

Komt u in aanmerking voor een pakket, dan is dat steeds voor perioden van 13 weken. Na 13 weken wordt opnieuw beoordeeld of u nog aan de norm voldoet. In principe is de maximale duur van verstrekking van een voedselpakket voor een

huishouden 3 jaar.

U kunt zich aanmelden bij een van de instanties die samenwerken met de Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Deze staan vermeld op onze website onder klant worden/voedselpakket aanvragen.


Toelatingscriteria 2022

Benieuwd naar de uitgebreide berekening? Lees er alles over in de Toelatingscriteria voor 2022.