Nieuws

Voedselbank Utrechtse Heuvelrug opent telefoonnummer voor nieuwe klanten 06-41778504

We merken dat het aanmeldingsproces voor nieuwe klanten soms een drempel is. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een voedselpakket? Bel ons dan gerust. We zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 06-41778504.

Inzamelingsactie Lions-club Maarn-Maarsbergen

Voor de 11e keer op rij organiseren wij in samenwerking met Lionsclub Maarn-Maarsbergen de inzamelingsactie van DE-waardepunten.Van 10 december tot 15 januari a.s. treft u in een aantal winkels*) in onze gemeente boxen aan waarin u D.E.-waardepunten kunt deponeren. Douwe Egberts rondt het aantal ingezamelde waardepunten naar boven af en zet dit om in pakken Aroma Rood snelfiltermaling van 250 gram,U kunt de zegels bij voorkeur gebundeld in pakketjes van 100 of meer deponeren in de daartoe bestemde boxen in de winkels. Wij vinden het fijn als u het aantal zegels op de bundels vermeldt. Kleinere aantallen in enveloppen, voorzien van het aantal zegels, zijn uiteraard ook meer dan welkom.Helpt u weer mee deze actie tot een succes te maken?

*)Amerongen: Doe het zelf Kleton, Drogisterij De Koenhoek, Jumbo. Leersum: Plus supermarkt, Etos. Doorn: Albert Heijn, Jumbo, de Readshop. Driebergen: filialen van Albert Heijn, Jumbo en boekhandel Jacques Baas. Maarn: Plus van Schaick en boekhandel Boek en Koek. Maarsbergen: de Kleurwaaier

Ook dit jaar schenkt de anonieme “vriendengroep van onze voedselbank” weer een fashionbon aan onze gezinnen met pubers!! Een fantastische en warme donatie! Heel veel dank!

Open huis

Het was gezellig druk tijdens het open huis in ons assemblagecentrum in Doorn afgelopen zaterdag. De gasten werden rondgeleid door onze vrijwilligers onder het genot van een hapje en een drankje. Ook waren enkele raadsleden aanwezig. Voor veel mensen was het verrassend om te ervaren hoe gestructureerd de assemblage werkt. We kijken terug op een bijzonder geslaagde middag!

Voedselbank Utrechtse Heuvelrug wint vrijwilligersprijs “Het Compliment van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug”.

Onlangs mocht Ingrid Leidekker namens de vrijwilligers van onze voedselbank uit handen van wethouder Hans Waaldijk de vrijwilligersprijs 2021 in ontvangst nemen als blijk van waardering voor de enorme inzet van alle vrijwilligers gedurende vele jaren voor die inwoners van onze gemeente die het minder hebben getroffen. De prijs bestaat uit een geldbedrag dat uiteraard de vrijwilligers ten goede zal komen in de vorm van een verrassing tijdens de komende feestdagen. Wij zijn blij en trots op deze waardevolle erkenning!

Wow…..ook dit jaar komt de club “Vrienden van onze Voedselbank” met een super-originele actie voor onze klanten. Dit keer krijgen al onze “ puberkids” een cadeaubon van €100,- van H&M, waarmee ze zelf kleding kunnen uitkiezen; hoe geweldig is dat! Wat een prachtig en warm initiatief en wat zijn wij gezegend met zo’n trouwe groep fans van onze Voedselbank!

Dank, dank en nogmaals dank!

De diaconie van de christelijk gereformeerde Kerk aan de Engweg in Driebergen heeft voor onze voedselbankkids een prachtig zomerpakket met spelletjes en spullen voor de zomer door haar jeugdleden laten samenstellen, zodat ook onze kids van een fijne zomervakantie kunnen genieten! Wat een prachtige actie, heel veel dank!

Onze Voedselbank heeft van Stichting Doorns Belang een prachtig bedrag mogen ontvangen om onze bus weer pico bello te renoveren, zodat de chauffeurs veilig hun werk kunnen doen! Hier worden we vrolijk van! Veel dank!

Omdat dit jaar de Opentuindagen van Kasteel Lunenburg niet door kunnen gaan vanwege de Corona maatregelen zal er ook geen  opbrengst zijn die de organisatie altijd bestemt voor een goed doel, dat dit jaar de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zou zijn. De organisatie heeft dit op een voor ons geweldige manier gecompenseerd door toch een prachtige donatie te doen. Heel veel dank dames!

De klus is geklaard. Mede dankzij de hulp van veel vrijwilligers is het assemblagecentrum van onze Voedselbank vandaag verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Boswijklaan in Doorn. Het kostte de nodige inspanning maar vele handen maakten het werk licht. Veel dank aan iedereen die mee geholpen heeft, op wat voor manier dan ook!

Inzamelingsactie Douwe Egberts

Doet u ook dit jaar weer mee met de inzamelingsactie van Douwe Egberts:  waardepunten voor koffie voor de klanten van de Voedselbank? Evenals voorgaande jaren wordt deze actie georganiseerd samen met Lionsclub Maarn/Maarsbergen. De actie vindt de hele maand december plaats. U kunt uw waardebonnen inleveren bij de volgende winkels:


Onlangs liet de JF2-1, jongste jeugd van Shinty uit Driebergen, een vriendschappelijke wedstrijd sponsoren voor 1 euro per doelpunt. Opa’s, oma’s, ooms, tantes en de buren….iedereen werd gevraagd mee te doen. En dankzij de monsterscore van 9 doelpunten (eigenlijk 19 verdeeld over 2 wedstrijden) liep het sponsorbedrag flink op. Onderweg naar huis werden de sommen al gemaakt over het totaalbedrag.

En toen was het zover: bestuurslid Linda Platvoet van de Voedselbank nam de cheque van maar liefst 240 Euro in ontvangst en gaf de jongens een groot applaus voor hun inzet!

Oogst voor Voedselbank

Vandaag, tijdens een vruchtbare regenbui, hebben Harrie Swarte en Moniek Noordermeer van onze Voedselbank kennis gemaakt met Arjan van Amerongen van Volkstuinen Poppy aan de Akkerweg in Driebergen. Vanaf vrijdag zullen de moestuinders elke 2 weken hun ‘te veel’ aan oogst doneren aan de Voedselbank. We hopen op een gezonde en langdurige samenwerking.

Ludieke actie voor de Voedselbank

Een groep van 10 dames uit Leersum genaamd “De zoute inval” is al weken bezig om mondkapjes te naaien, in eerste instantie voor zorgmedewerkers maar onlangs hebben zij de kapjes zelf verkocht, mede met hulp van Albert Heijn Leersum De opbrengst was Euro 1.000 en dit bedrag werd gedoneerd aan onze Voedselbank. Hartelijk dank dames voor jullie inzet en doorzettingsvermogen, ook toen het weer even niet meezat. 

Van het bedrijf S.O.E.B. kregen wij voor al onze cliënten heerlijke verse groentesoep , klaargemaakt in de keuken bij van der Valkhotel in Vianen! Wat zal de verrassing groot zijn bij onze klanten.

Onlangs kregen wij van een van onze klanten deze mooie bedankkaart. Hier doen we het doen voor!  


Na de prachtige Bart-sjaals in december j.l. wederom van de anonieme “ vriendenclub” een mooi moederdagcadeau: voor alle moeders van onze Voedselbank een Etos-bon!

Wat een bijzonder gebaar, veel dank!

Open tuin

Ieder jaar vindt op Kasteel Lunenburg in Doorn een opentuin-weekend plaats; dit jaar zou de tuin op 6 en 7 juni voor het publiek worden open gesteld. En, zoals elk jaar, werden er weer veel tuinliefhebbers en andere belangstellenden verwacht om de prachtige tuin te bewonderen. Het open tuin weekend kan jammer genoeg dit jaar niet doorgaan vanwege de COVID-19 maatregelen. De eigenaren van het Kasteel hoopten een leuk bedrag bij elkaar te brengen voor de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug en Voedselbank Kromme Rijn. Omdat de familie het bijzonder jammer vindt dat de Voedselbank nu een belangrijke donatie misloopt, hebben zij besloten toch een aanzienlijke donatie aan ons te doen die bestemd is als bijdrage voor de aanschaf van een grote koelcel met vrieskast, waarin geïnvesteerd moet worden bij verhuizing naar een ander pand. Wat een geweldig gebaar!  

Kaas van de Kaasboerderij

Een lokale onderwijsinstelling beloonde haar werknemers met een cadeaubon, te besteden bij lokale ondernemers. Twee medewerkers kochten veel stukken kaas bij kaasboerderij Huig van de Graaf uit Doorn en doneerden dit vervolgens aan de Voedselbank. Huig vond dit zo'n goed idee dat hij ook meedeed: De Voedselbank kan daarom deze week al haar klanten verblijden met een lekker vers en gezond stuk lokale kaas.

Punten

Klanten van Plus van Schaick uit Maarn ontvingen bij de boodschappen punten waarmee men kon sparen voor een voedselpakket voor de Voedselbank: Plus heeft de pakketten aangevuld tot 100 stuks, die wij morgen aan onze klanten mogen doneren. Heel veel dank voor dit mooie resultaat

Waardebonnenactie DE

De waardebonnenactie van Douwe Egberts heeft 644 pakken roodmerk koffie opgeleverd voor de klanten van onze Voedselbank. Hartelijk dank aan iedereen die dit mooie resultaat heeft mogelijk gemaakt.


Geef een boek cadeau

Dankzij de actie "Geef een boek cadeau" waaraan werd deelgenomen door Boek en Koek/Maarn, Boekhandel Baas/Driebergen en de Readshop/Doorn ontvingen de kinderen van de Voedselbank allemaal de prentenboekklassieker "Koning van Katoren” van Jan Terlouw.

7.5 jaar heeft Autobedrijf Melissen (Mark Melissen) uit Leersum het onderhoud van de koelbus van onze Voedselbank gesponsord en nu is het tijd geworden om het ”stokje” over te dragen. Uiteraard zijn wij Autobedrijf Melissen bijzonder erkentelijk voor hun jarenlange inzet voor onze Voedselbank. Garagebedrijf Henri & Herman uit Doorn (voorheen ZAM garage) is vanaf heden bereid de sponsoring over te nemen en zij zullen dan ook de komende jaren voor het onderhoud zorgdragen. Nogmaals veel dank Autobedrijf Melissen en Garagebedrijf Henri & Herman!   

OBS de Kameleon uit Doorn ondersteunt Voedselbank

Dankzij de jaarlijks terugkerende actie in de decembermaand van OBS de Kameleon door 3 weken lang kratten door ouders te laten vullen, mochten vrijwilligers van de Voedselbank 30 kratten met lang houdbare levensmiddelen in ontvangst nemen. Een geweldig resultaat! 

Sinterklaas heeft enorm zijn best gedaan om prachtige pakjes te verzorgen voor onze Voedselbankkids. Hij heeft daarbij hulp gehad van Zeeman uit Driebergen, waar klanten cadeautjes konden kopen voor onze kids. Deze actie was in de maanden oktober en november en leverde meer dan 200 kado's op.

Oud-voorzitter Jan Beenackers van de Stichting Woon-en Zorgwensen Doorn heeft zijn jaarlijkse schenking gedoneerd aan de kinderen van de Voedselbank. Voor dit bedrag zijn in samenwerking en met extra ondersteuning van Happy Planet uit Driebergen voor alle gezinnen leuke gezellige spelletjes voor Sinterklaas gekocht. Dank u Sinterklaasje!

Actie van Niessen Mode/Leersum groot succes

Evenals vorig jaar heeft Niessen Mode in Leersum een actie georganiseerd om de cliënten van de Voedselbank een extra feestelijk gevoel te geven. Wat begon als inzameling voor chocoladeletters werd na een paar weken een waar feest festijn. Niet alleen particuliere klanten, maar ook collega winkels, bedrijven en organisaties kwamen producten brengen die bij onze gezinnen niet alleen 5 december, maar ook de kerst feestelijk maken.

De opbrengst was overweldigend: 257 chocoladeletters,119 pakken chocomel, 80 banketstaven, 85 pakken vruchtensap,

85 zakken chips, 14 bussen slagroom......

Heel veel dank hiervoor. 

 E-waardepuntenactie voor Voedselbank

Evenals voorgaande jaren organiseert Voedselbank Utrechtse Heuvelrug samen met Lionsclub Maarn-Maarsbergen een actie om gedurende de maand december waardepunten van Douwe Egberts te sparen voor onze Voedselbank. De ingeleverde bonnen worden verzilverd door DE voor pakken roodmerk koffie. Douwe Egberts heeft toegezegd alle donaties met 15% te verhogen. Wilt u de waardepunten inleveren in enveloppen met vermelding van het aantal bonnen? U helpt ons daar erg mee.

De inleveradressen zijn:

Amerongen: Jumbo; De Koenhoek

Doorn: Albert Heijn en De Readshop

Driebergen: Albert Heijn filialen de Hof en de Hoofdstraat, Jumbo

Leersum: Albert Heijn en Etos

Maarn: Plus van Schaick, Boek en Koek

Maarsbergen: De Kleurwaaier

Doe- maar- lekker- vegetarisch Postcodeloterij

Doe mee aan de "doemaarlekkervegetarisch" actie van de Nationale Postcodeloterij ten behoeve van onze Voedselbank!

Bij Albert Heijn in Doorn staat een zuil van de Voedselbank waarin uitsluitend geactiveerde kaarten gedeponeerd kunnen worden. De opbrengst komt ten goede van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug en loopt tot 16 november. U gunt toch ook uw medemens die het minder getroffen heeft een heerlijke vegetarische maaltijd?  

Chocoladeletters

Evenals vorig jaar organiseert Niessen Mode uit Leersum weer een inzamelingsactie van chocoladeletters voor de klanten van onze Voedselbank. Tot 28 november kunnen klanten van Niessen chocoladeletters bij hen inleveren; het aantal ingeleverde letters wordt aangevuld door Niessen, zodat alle klanten van de Voedselbank een traktatie ontvangen. 

Oogstdag Dorpsakker de Parel

Afgelopen zaterdag organiseerde Dorpsakker De Parel in Amerongen de jaarlijkse oogstdag. Een dag met allerlei activiteiten voor jong en oud. Tijdens een interessante rondleiding werd uitgelegd en hoe wat er verbouwd wordt en wat er met de producten gebeurt. Voedselbank Utrechtse Heuvelrug heeft ook dit jaar weer bijna wekelijks verse producten mogen ophalen. Daar hebben veel gezinnen weer van kunnen genieten.

Wij bedanken Dorpsakker De Parel voor alle producten die wij mochten ontvangen en uiteraard voor de prettige samenwerking! 

Goededoelenactie

Wilt U de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug steunen met deze actie die georganiseerd wordt door Plus van Schaick uit Maarn? Wij hebben namelijk dringend nieuwe gegalvaniseerde krattenwagens nodig voor in onze grote koelcel. Dit alles om de voedselveiligheid voor onze cliënten te waarborgen.

Statiegeldbonnen Albert Heijn Leersum

Ook dit jaar geeft Albert Heijn Leersum ons weer de gelegenheid om geld in te zamelen via statiegeldbonnen. De komende weken kunnen klanten van AH Leersum hun statiegeldbon inleveren in de daarvoor special geplaatste zuil naast het inleverpunt van lege flessen. Voedselbank Utrechtse Heuvelrug is erg blij met deze actie en hoopt dat we net als vorig jaar weer een mooi eindbedrag mogen ontvangen.

U doet toch ook mee? Alvast hartelijk bedankt! 

Appels en peren oogsten bij de Willemshoeve in Leersum

Op 31 augustus vond bij de Willemshoeve aan de Zandweg in Leersum de jaarlijks terugkerende appel- en perenoogst door leden van de Vereniging Dorp en Natuur plaats. Dit jaar was er een record aantal vrijwilligers en is een nooit eerder behaalde hoeveelheid fruit geoogst.

Daar heeft de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug maximaal van geprofiteerd. We hebben die middag maar liefst 93 goed gevulde kratten fruit opgehaald. Gemiddeld bevat een krat 22 kg fruit, dus hiermee kunnen we meerdere weken onze klanten voorzien van heerlijk vers fruit. Aangezien vers groente en fruit vaak schaars is, zijn we hier extra blij mee. Heel veel dank aan de Vereniging Dorp en Natuur en natuurlijk ook aan alle vrijwilligers die hier een steentje aan hebben bijgedragen .  

Een rugzak vol vakantieplezier

Op initiatief van M. Schimmel van de Michaelkerk in samenwerking met de Johanneskerk uit Leersum is er vanaf 9 juni jl. een inzamelingsactie voor de kinderen van onze Voedselbank gestart om zoveel mogelijk speelgoed, spelletjes etc. in te zamelen, zodat ook deze kinderen met een blij gevoel aan hun vakantie kunnen beginnen. Het resultaat was er naar mede dankzij de leden van de gemeente van beide kerken:

Vandaag hebben de kinderen op het uitgiftepunt in Leersum een rugzak, gedoneerd door de Michaelkerk en de Johanneskerk, gevuld met allerlei leuke vakantiespullen ontvangen: behalve speelgoed, etc. ontvingen de kinderen in Leersum ook een door het Bosbad gesponsorde bon voor bezoek aan het plaatselijke zwembad, terwijl boer Leo ook een duit in het zakje deed met een bon voor bezoek aan de Boterbloem in Leersum.

Bij het uitgiftepunt in Doorn werden de kinderen, dankzij het Rosarium in Doorn, naast een gevulde rugzak, verrast met een bon voor verblijf inclusief hapje en drankje in het Rosarium.

Ook kinderen boven 12 jaar werden niet vergeten: dankzij een donatie van de Michaelkerk en de Johanneskerk ontvingen zij een kadobon, vrij te besteden bij de Hema.

Dank aan alle betrokkenen voor dit geweldige initiatief.   

Kartcircuit  nieuwe sponsor Voedselbankbus

Naast het sponsoren van onze Voedselbankbus door van Brenen uit Doorn, zal voortaan ook Kartcircuit Driebergen van Rebco Klasser onze bus sponsoren. Aangezien er steeds meer gereden moet worden naar verschillende plaatsen om voedsel op te halen of weg te brengen, gebruikt de bus veel meer diesel en daar gaat Kartcircuit Driebergen ons bij ondersteunen.   

Klanten van Albert Heijn Binnenhof/Driebergen gul voor Voedselbank

De inzamelingsactie van afgelopen weekend heeft een heel mooi resultaat opgeleverd. Om een idee te krijgen wat er bij een dergelijke inzameling wordt gedoneerd: ongeveer 2600 producten waaronder pasta, rijst, gedroogde tomaten, augurken, thee etc. etc. Een krat gedoneerd voedsel weegt ongeveer 20 kg, dat betekent in dit geval bij elkaar 1.900 kg lang houdbare producten! Chapeau voor onze vrijwilligers van de teams acties, acquisitie, chauffeurs en assemblage. 

Paaseitjes bij Niessen Mode

Na het succes van de chocoladeletters was Niessen Mode te Leersum opnieuw bereid om voor de klanten van de Voedselbank de Paasdagen extra feestelijk te maken.

Zij vroegen hun klanten chocolade eitjes bij hen af te leveren. En het resultaat was weer geweldig: vele kilo’s chocolade paaseitjes werden in ontvangst genomen.

Heel hartelijk bedankt aan alle gulle gevers en natuurlijk aan Marja en Kees van Niessen Mode, wij hopen nog vaak van jullie enthousiaste acties te mogen profiteren. 

Eitjes van de Hofstede

Bij de Paasdagen hoort een ei, hardgekookt of geverfd, verzin het maar. Voor gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank zeker niet altijd een vanzelfsprekendheid. Daarom zijn we blij dat we 270 biologische eieren hebben mogen ophalen bij Hofstede de Zandweg van familie Roubos in Leersum.

Naast het reguliere aanbod eieren zorgde deze extra gift er voor dat alle gezinnen een heerlijk biologisch eitje konden tikken met de Pasen.  

Een lintje voor Anneke van Dijk!

Anneke van Dijk, secretaris van de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug, is op 26 april 2019 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar langdurige, bijzondere verdiensten die ze verricht heeft voor de samenleving. 

Bij de Voedselbank is Anneke vrijwilliger van het eerste uur. Ze ondersteunt het bestuur en onderhoudt de correspondentie met geïnteresseerden. Dit doet ze uiterst zorgvuldig, consequent en correct. Anneke helpt altijd mee: of het nu gaat om kratten schoonmaken, een inzameling bij een winkelketen of de hulp bij een vrijwilligersbijeenkomst. Dit alles op haar bescheiden, vrolijke manier. Ze houdt niet van de spotlights, ze is op de achtergrond maar zonder haar zouden we ons werk op de Utrechtse Heuvelrug niet zo zorgvuldig, enthousiast en compleet kunnen uitvoeren. Daarnaast ondersteunt Anneke al vanaf de negentiger jaren de Maartenskerk gemeenschap in Doorn in verschillende rollen. Samen met haar echtgenoot heeft ze de zorg voor drie pleegkinderen met verstandelijke beperking op zich genomen. En als vrijwilliger van Stichting Doornroosje bezorgt Anneke gasten, die niet zonder zorg of begeleiding op vakantie kunnen, al vele jaren een fijne onbezorgde vakantie. Anneke van Dijk is van onschatbare waarde voor de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug en wij zeggen haar dan ook hartelijk dank voor alles en hopen nog lang met haar te mogen  samenwerken. 

Restproducten Albert Heijn Doorn

De bedrijfsleider van Albert Heijn Doorn informeerde ons over een aantal kratten vol met restproducten die lang houdbaar zijn. Onze chauffeurs zijn snel naar Doorn gereden om alles op te halen en in Leersum stonden de dames al weer klaar om alles te sorteren.  

Paaseieren Niessen Mode

Bij Niessen Mode in Leersum kunnen klanten tot 17 april a.s. paaseieren inleveren bestemd voor de Voedselbank. Op Goede Vrijdag kunnen we onze klanten verrassen met een heerlijke traktatie. U doet toch ook mee? 

Jaarverslag 2018

Het jaarverslag ober 2018 staat op onze website. Klik HIER.

Douwe Egberts Koffie-actie

Dankzij de december-actie waarbij DE-bonnen ingeleverd konden worden, mochten wij van Douwe Egberts onlangs 1036 pakken Roodmerk koffie in ontvangst nemen. Wat een prachtig resultaat!

Jumbo Amerongen

 De klanten van Jumbo Amerongen waren gul voor onze Voedselbank: De inzamelingsactie van afgelopen weekend heeft 62 kratten met lang houdbare levensmiddelen opgeleverd. Hier worden we blij van! 

Kringloop Utrechtse Heuvelrug

Dankzij een royale gift van Kringloop Utrechtse Heuvelrug zijn wij in staat om onze klanten met kleine kinderen van luiers te voorzien. Dit is een duur artikel en een grote kostenpost in de gezinnen.   

Verbanddozen beschikbaar gesteld door HooVos

HooVos Brandbeveiliging uit Amerongen is al langere tijd sponsor van de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Naast het plaatsen van brandblussers in onze vestiging aan de Pomplaan en het jaarlijkse onderhoud daarvan hebben zij deze week 3 verbanddozen beschikbaar gesteld. Een van de dozen wordt geplaatst in het assemblagecentrum aan de Pomplaan in Leersum en de overige zijn beschikbaar bij onze uitgiftepunten in Leersum en Doorn. We hopen natuurlijk dat we er niet al te veel gebruik van behoeven te maken.....

Wij bedanken HooVos Brandbeveiliging voor hun ondersteuning.   

Verhuizing van Rode Kruis naar Cantina

Vandaag was het de laatste dag dat onze klanten hun wekelijkse voedselpakket konden ophalen in het voormalige Rode Kruis gebouw in Doorn. Natuurlijk was er gebak als dank voor de inzet van onze vrijwilligers, maar ook om te vieren dat vanaf nu het nieuwe uitgiftepunt gevestigd is aan De Cantina aan het Kerkplein in Doorn. In Leersum kunnen onze klanten terecht in de Andrieshof aan de Planterslaan.   

Waardepuntenactie

Vanaf 1 december a.s. vindt weer de waardepuntenactie van Douwe Egberts, Lionsclub Maarn-Maarsbergen en Voedselbank Utrechtse Heuvelrug plaats. Door uw waardepunten te doneren, kunnen mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank genieten van een lekker kopje koffie. Douwe Egberts zet het aantal ingeleverde waardepunten om in pakken roodmerk koffie van 250 gram. U gunt toch ook mensen die het minder getroffen hebben een heerlijk kopje koffie?

U kunt uw bonnen tot 15 januari 2019 inleveren bij 

Kringloop GoedZo Amerongen

Kringloop GoedZo in Amerongen is onze Voedselbank ook dit jaar niet vergeten: we mochten onlangs een mooi bedrag in ontvangst nemen: een geweldige geste zo vlak voor de dure december maand. Hartelijk dank hiervoor. 

Niessen Mode Leersum helpt Sinterklaas

Afgelopen twee weken heeft Niessen Mode in Leersum via een leuke actie de Voedselbank geholpen om 5 december voor iedereen een feest te laten zijn. Aan klanten werd gevraagd een chocoladeletter af te geven in de winkel, waarna het aantal ingeleverde letters door Niessen Mode is verdubbeld. Dat heeft maar liefst 177 chocolade letters opgeleverd. Niessen Mode en alle goede gevers bedankt voor dit leuke initiatief en deze fantastische opbrengst.

Sint Maartenviering aan Engelse Werk/Amerongen in het kader van de Voedselbank

Aandachtig luisterden de aanwezige kinderen rond het kampvuur naar het verhaal van de Romeinse soldaat Maarten die zijn mantel deelde met een bedelaar. Aan de kinderen werd gevraagd of zij ook wilden delen, maar dan met de kinderen van de Voedselbank. En dat hebben we geweten! Bijna de volledig door het zingen binnengehaalde buit werd door de kinderen afgestaan! Namens de kinderen van de klanten van de Voedselbank heel erg hartelijk bedankt.

Statiegeldactie bij Albert Heijn Leersum groot succes

De afgelopen weken heeft een groot aantal klanten van Albert Heijn in Leersum statiegeldbonnen gedoneerd aan onze Voedselbank. Afgelopen vrijdag mochten wij het mooie bedrag van Euro 1.1.09,55 ontvangen uit handen van filiaalmanager Nico Spierenburg. Heel veel dank hiervoor, uiteraard ook aan Nico Spierenburg, die al een aantal jaren acties voor onze Voedselbank mogelijk maakt.

Leden PCOB uit Maarn-Maarsbergen gul voor Voedselbank

Onlangs werd onze voorzitter Daniëlle Stemmer in de gelegenheid gesteld om een presentatie te houden voor leden van de PCOB uit Maarn-Maarsbergen. Men was zeer geïnteresseerd in de werkzaamheden van onze voedselbank. Als blijk van waardering mochten wij uit handen van de heer C. Tiernego een mooi bedrag ontvangen. Dat was echter niet het enige: de leden hadden ook lang houdbare levensmiddelen ingezameld. Van dergelijke initiatieven worden wij altijd erg blij!

Opfriscursus voor chauffeursteam door Verkeersschool Noordam uit Driebergen

Uiteraard moeten ook onze chauffeurs op de hoogte blijven van de huidige verkeersregels en dan met name voor de regels voor een bestel/vrachtwagen. Op een ontspannen manier werd door Gerda van Bemmel en Dariëlle Balfoort aan de hand van een computerpresentatie voorlichting gegeven over het rijden in bestelwagens, de gevaren waar men als weggebruiker op moet letten en als klap op de vuurpijl een kleine opfriscursus verkeersregels. Zeer informatief en soms ook confronterend. Na afloop werden de dames vanuit het bestuur met een boeket bloemen hartelijk bedankt voor deze vorm van sponsoring van onze Voedselbank.

Een ei hoort erbij

Het was vrijdag 12 oktober Wereld Ei Dag. Negentien pluimveehoudsters hebben zich verenigd onder de naam “mmmEggies” met als motto 'samen sterk voor het Nederlandse ei'. Ze hebben landelijk zoveel mogelijk pluimveebedrijven gestimuleerd om eieren te leveren aan voedselbanken. Dankzij dit initiatief ontvangt onze voedselbank eieren van melkvee- en biologische pluimveehouderij De Hofstede Zandweg uit Leersum. De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug is blij met deze gift van De Hofstede. Eieren zijn best lastig om mee te krijgen in de voedselpakketten, meestal zijn er niet genoeg voorradig; ze zitten dan ook niet iedere week in de pakketten. Dus wij zijn blij met alle pluimveehouders die ons eieren willen leveren. Zie ook HIER 

Speelgoed Zeeman voor Voedselbank

Deze maand en in november kunt u de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug ondersteunen door bij Zeeman in Driebergen speelgoed te kopen voor de kinderen van onze klanten. U kan het door u gekochte en te doneren speelgoed deponeren in de boodschappenkar die bij de ingang van de Zeeman vestiging in Driebergen staat. U doet toch ook mee? 

Serviceclub Innerwheel uit Doorn zet zich in voor de Voedselbank

Onlangs hebben Danielle Stemmer en Reinier van Kuyk van onze Voedselbank tijdens een bijeenkomst van Innerwheel Doorn mogen uiteenzetten hoe belangrijk de Voedselbank is voor een groep inwoners van onze gemeente. Met veel belangstelling volgden de aanwezige dames de presentatie: veel vragen werden gesteld en een aantal dames toonde zich geïnteresseerd om zich als vrijwilligster in te zetten. Innerwheel Doorn doet haar moto “Met elkaar, voor elkaar en voor anderen” eer aan door tot het einde van dit jaar geld in te zamelen voor onze Voedselbank. Hartelijk dank dames! 

Spaarzegels van de Michaëlgemeente

In de afgelopen zomer hebben leden van de Michaelgemeente in Leersum hun spaarzegels van de bakker op de wekelijkse markt gespaard ten behoeve van de Voedselbank. Door inlevering van deze spaarkaarten, waarbij er werd aangevuld door de diakonie, werden er onlangs 67 zakken met rozijnenbollen aan onze voedselbank geschonken. Dit initiatief, naast de regelmatige levering van groenten en fruit door de diakonie, wordt bijzonder gewaardeerd door onze klanten. 

Leuk detail was dat tijdens het inleveren bij de marktkraam een Leersumse inwoonster spontaan haar spaarkaarten aanbood, omdat ze het zo’n goed idee vond!  

Doorn Doet

De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug presenteert zich op “Doorn Doet” op 22 september. Naast tal van andere activiteiten is er van 10.00 tot 16.00 uur o.a. een braderie aan de Kampweg en in de Passage met tal van kraampjes. Onze kraam staat middenin het centrum tegenover de Kerk aan de Kampweg. Wilt u meer weten over onze Voedselbank, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, wilt u zelf een actie op touw zetten of wellicht overweegt u een donatie? Onze vrijwilligers staan u graag te woord. Ook hebben wij aandacht voor het “minder serieuze” werk zoals een aantal spelletjes: hoeveel pasta zit er in een fles, gok eens wat er in een krat zit etc. etc. Komt u ook een kijkje nemen?

Doneer bij de AH in Leersum aan de Voedselbank

Op 7 en 8 september wordt er bij Albert Heijn in Leersum een speciale stand bemand door vrijwilligers van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Als klant van Albert Heijn kunt u lang houdbare levensmiddelen kopen uit het basispakket en vervolgens doneren aan de Voedselbank. De levensmiddelen kunnen gedeponeerd worden in de ter plaatse gereed staande kratten. Wilt u aanvullende informatie over de Voedselbank dan staan de aanwezige vrijwilligers u graag te woord. Helpt U ons ook om onze voorraad op peil te houden? 

Expert Leersum doneert telefoon aan Voedselbank Utrechtse Heuvelrug

Onlangs overhandigde Mike van Expert Leersum een nieuwe mobiele telefoon aan onze vrijwilligster Astrid. Zij gaat de telefoon gebruiken bij haar coördinerende werkzaamheden voor het nieuwe uitgiftepunt van onze voedselbank bij de Andrieskerk in Leersum; daar wordt op 7 september a.s. gestart met de wekelijkse uitgifte van voedselpakketten aan onze klanten. Heel veel dank Expert Leersum! 

Voedselbank Utrechtse Heuvelrug opent tweede uitgiftepunt

De afstand tussen de dorpen van onze gemeente is groot en het aantal personen dat afhankelijk is van de voedselbank groeit nog steeds. Sinds een aantal jaren is er het uitgiftepunt in Doorn, maar m.i.v. 1 september a.s wordt een tweede uitgiftepunt geopend in de bijruimte van de Andrieskerk, “de Andrieshof”, aan de Planterslaan 19 in Leersum. Het is een plezierige ruimte, waar wij onze klanten op een warme manier kunnen ontvangen.

Het parochiebestuur heeft deze ruimte “om niet” ter beschikking gesteld; alleen gas, water en elektra zullen in rekening gebracht worden. Uiteraard wordt dit bijzonder op prijs gesteld.

Op zoek naar vrijwilligers

Nog steeds zijn wij op zoek naar enthousiaste collega's: chauffeurs, inpakkers, coördinatoren en uitdelers van voedselpakketten. 

Heeft U belangstelling, neem dan contact op met Reinier van Kuyk reinier.vankuyk@gmail.com

Lees aanvullende info op  https://www.nieuwsbode-heuvelrug.nl/nieuws/algemeen/453713/voedselbank-utrechtse-heuvelrug-groeit-

Wekelijks van de Jumbo

Sinds kort komen de chauffeurs van de Voedselbank ook wekelijks bij Jumbo in Driebergen langs om voedsel op te halen voor onze klanten. Welkom Jumbo Driebergen!

Hulp van Maupertuus

Afgelopen vrijdag waren 8 leerlingen van Maupertuus uit Driebergen druk bezig in het assemblagecentrum van onze Voedselbank in Leersum. Zij kwamen helpen de voedselkratten schoon te maken en daarna te vullen voor de wekelijkse uitgifte van voedselpakketten aan onze klanten. Het was een leerzame dag: op deze manier konden ze o.a. ervaren dat er inwoners/gezinnen in onze gemeente zijn die onder de armoedegrens leven en voor wie niet alles vanzelfsprekend is. Hartelijk bedankt voor jullie hulp, onze vrijwilligers waren er heel blij mee! 

Verse groenten van De Moesakker

Evenals vorig jaar mogen onze chauffeurs elke vrijdagmorgen weer verse groenten ophalen bij moestuinvereniging de Moesakker in Driebergen. Steeds verzorgen de leden weer mooie pakketten, die dezelfde dag nog verstrekt worden aan onze klanten. Verser kan het niet!! Veel dank leden van “de Moesakker”.

Slagerij van Dijk uit Leersum

Wij zetten graag trouwe leveranciers in het zonnetje: dit keer slagerij Van Dijk uit Leersum. Al jarenlang mogen onze chauffeurs iedere vrijdag een vleeswarenpakket ophalen. Een dikke pluim is hier zeker op zijn plaats!