Hoe werkt het

Hoe werkt de voedselbank?

Onze chauffeurs halen wekelijks levensmiddelen op bij diverse leveranciers in de regio en bij het regionale verdeelcentrum in Arnhem en brengen deze naar het distributie centrum in Leersum. Daar worden de voedselpakketten door het inpakteam samengesteld. Iedere vrijdagochtend brengen de chauffeurs de pakketten naar de twee uitgiftepunten van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug:

  • La Cantina, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2, 3941 HV Doorn

  • Andrieshof, Planterslaan 19A, 3956 VV Leersum

Vrijwilligers van het uitgifteteam zetten de pakketten vervolgens klaar om ze aan onze klanten te overhandigen.

Hoe worden de pakketten gevuld ?

Wij kopen geen voedsel maar krijgen dit kosteloos van diverse leveranciers. Het gaat om voedsel dat niet meer verkocht kan worden omdat het bijvoorbeeld uit het assortiment wordt gehaald, overvloedig op voorraad is, of een lichte beschadiging heeft opgelopen. Daarmee is dit voedsel voor de winkels onverkoopbaar geworden. De kwaliteit is echter goed en wordt door ons voor ontvangst gecontroleerd. Dat vinden wij belangrijk en daarom spannen wij ons in om jaarlijks het groen certificaat voedselveiligheid te behouden.

Ook wordt er door de middenstand en medebewoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug veel voor de voedselbank gedaan. Zo wordt er ruimhartig gegeven bij inzamelingsacties bij diverse supermarkten. En ontvangen onze klanten bij feestelijke dagen bijvoorbeeld een oranje tompouce, chocoladeletters of een kerststol.

Wil je de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug steunen? Kijk dan op de pagina Steun ons, hierin staat aangegeven hoe je ons met financiële steun, acties of het geven van goederen kan helpen.

De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug beperkt zich uitsluitend tot het verstrekken van voedsel, en neemt geen kleding of speelgoed in ontvangst.